Otvaranje 46. kongresa

Otvaranje 46. međunarodnog kongresa i izložbe o KGH

46. međunarodni kongres i izložba o KGH započeo je intoniranjem državne himne u velikoj kongresnoj dvorani Sava centra u Beogradu.

himna

Gospodin prof. dr Branislav Todorović, predsednik Društva za KGH Srbije, i predsednik Naučno-stručnog i Organizacionog odbora 46. kongresa i izložbe o KGH, iskusno je vodio svečano otvaranje skupa na kome su govorili gg. Zoran Predić, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije, dr Milovan Živković, predsednik SMEITS-a, prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, a od inostranih gostiju skup su pozdravili g. David Andervud, predsednik ASHRAE-a, Ina Kolombo, zamenica direktora Međunarodnog instituta za hlađenje, Manuel Gameiro da Silva, predsednik Komiteta za obrazovanje i obuku REHVA-e. Ispred generalnog pokrovitelјa, kompanije Energy Net, iz Kaća, skup je pozdravio g. Sam Čen, predstavnik kineske kompanije GREE.

Nakon plenarne sesije priređen je koktel dobrodošlice, čiji je pokrovitelј bila beogradska kompanija Elcomtrade, usledila je sesija o dalјinskom grejanju, a paralelno sa njom, u Aneksu V i sesija o materijalima, strukturama i osobinama omotača zgrada.

U sredu uveče priređena je svečana večera za učesnike kongresa i izložbe. Tom prilikom su dodelјene godišnje nagrade Društva za KGH. Plaketu „KGH“ dobili su prof. dr Dušan Gvozdenac, Miodrag Vučević i Milica Milinković-Đapa. Medalјu „KGH“ dobio je Dragomir Šamšalović, kompanija Energy Net, iz Kaća, preduzeća Izolir iz Zrenjanina i Termo plus iz Beograda.Povelјu zahvalnosti dobila su preduzeća Dravidis iz Beograda i Grappa, takođe iz Beograda.Specijalne diplome dobila su preduzeća SMGS, iz Beograda i Portal iz Zaječara.

U četvrtak su obe sale bile pune od 9.00 do 19.00 časova, dok su u petak učesnici slušali dve sesije u Aneksu B.

Gosti Organizatora kongresa bili su studenti iz Hrvatske i Slovenije, a njima su se u četvrtak, tradicionalni studentski dan, pridružile kolege iz Novog sada, Niša i Beograda.

U četvrtak, 3. decembra, u Sava centru održan je sastanak Upravnog odbora REHVA-e.

Inženjerska komora Srbije uvrstila je kongres o KGH u svoj Program obuke kontinuiranog profesionalnog usavršavanja po nacionalnom i evropskom programu i članovi IKS su se prijavlјivali za svaku sesiju posebno. Osim toga, članovi IKS koji su izlagali rad na kongresu imaju pravo na dodatne bodove.

Više od 800 učesnika slušalo je preko 80 izloženih radova autora iz zemlje i sveta i videlo preko 130 štandova.

Skup je završen oproštajnim ručkom i najavom 47. kongresa i izložbe o KGH koji će se održati od 30.11. do 2.12.2016. godine.

Opširan prikaz kongresa biće objavljen u prvom broju časopisa "KGH" u 2016. godini.

  

Sledeći kongres

52. Kongres i izložba o KGH 
1–3. decembar 2021.

O nama

Najveći kongres o klimatizaciji, grejanju i hlađenju u ovom delu Evrope koji se bez prekida održava 52 godine.

Pratite nas:

 

Kontakt

Za više informacija o
52. Međunarodnom kongresu i izložbi o KGH,
javite se na:
  office(a)smeits.rs
  +381 11 3230 041
  +381 11 3231 372
  Kneza Miloša 7a/II,
11000 Beograd, Srbija