Otvaranje 48. kongresa

48. Međunarodni kongres i izložba 
o klimatizaciji, grejanju i hlađenju

Četrdeset osmo izdanje Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH počelo je u velikoj kongresnoj sali beogradskog Sava centra sredu, 6. decembra 2017, himnom Srbije koju je otpevao hor Osnovne škole „Ivo Andrić“ iz Beograda. Usledila je pesma We Will Rock You i nakon nje veliki aplauz preko 400 učesnika. Ovogodišnji skup sa 94 izlaganja pratilo je oko 800 registrovanih učesnika iz zemlјe i sveta.

Profesor Branislav Todorović, predsednik Društva za KGH Srbije i predsednik Organizacionog odbora kongresa zahvalio je deci i pozvao sve učesnike da prate rad kongresa a potom i prve konferencije ASHRAE-ovog Regiona XIV. Zatim je najavlјivao pozivao protokolarne goste.

branislav todorovic

Profesor Branislav Todorović, predsednik Društva za KGH Srbije i predsednik Organizacionog odbora kongresa
Prvi je govorio g. Zoran Predić državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije. Posle pozdravne reči, informisao je skup o najznačajnim projektima ministarstva u oblasti dalјinskog grejanja i energetike uopšte i poželeo uspešan rad i razmenu iskustava. Učesnike kongresa je u ime Mašinskog fakulteta u Beogradu pozdravio prof. dr Radivoje Mitrović, dekan fakulteta, i poželeo da se na kongresu uvek objavlјuju rezultati najnovijih naučnih istraživanja kao i dobre prakse struke KGH. U ime ASHRAE-a kongres je pozdravila gđa Sheila Hayter, sledeći predsednik toga društva. U kraćem izlaganju posebno se osvrnula na dosadašnju veoma dobru saradnju sa Društvom za KGH pri SMEITS-u i poželela uspeh u radu. Dr Ina Colombo, zamenik direktora Međunarodnog instituta za hlađenje (IIR), pozdravila je kongres u ispred svojih kolega i sažetom prezentacijom podsetila na osnovne aktivnosti ove organizacije. Zatim se skupu obratio i g. Paul Voss, direktor Međunarodne mreže dalјinskog grejanja Euroheat & Power i poželeo uspešan rad. G. Goran Aleksić, direktor Beogradskih elektrana pozdravio je učesnike i najavio zanimlјiv program sesije o dalјinskom grejanju koji se ove godine nastavio i drugog dana sesijom o solarnom dalјinskom grejanju.

Na kraju svečanog otvaranja prisutne je pozdravio g. Dragan Arsenović, vlasnik i direktor kompanije Elcom Trade, generalnog pokrovitelja ovogodišnjeg kongresa.

zoran predic

G. Zoran Predić državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije
radivoje mitrovic

Prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu
sheila hayter

Gđa Sheila Hayter, sledeći predsednik ASHRAE-a
ina colombo

Gđa dr Ina Colombo, zamenik direktora Međunarodnog instituta za hlađenje (IIR)
paul voss

G. Paul Voss, direktor Međunarodne mreže dalјinskog grejanja – Euroheat & Power
goran aleksic

G. Goran Aleksić, direktor JKP „Beogradske elektrane“
dragan arsenovic

G. Dragan Arsenović, vlasnik i direktor kompanije Elcom Trade iz Beograda, generalnog pokrovitelјa kongresa
Usledila je plenarna sesija u kojoj su Pega Hrnjak, iz SAD, Juri Tabunščikov, iz Rusije, Paul Voss, iz Belgije i Peter Novak iz Slovenije izložili svoje radove.

Koktel dobrodošlice je ove godine organizovala kompanija WILO, Beograd. Nakon toga, u velikoj sali Sava centra kreće sesija posvećena obnovlјivim izvorima energije i zaštiti okoline. Autori iz zemlјe i sveta govorili su o integraciji obnovlјivih izvora u postojeće i nove zgrade, toplotnim pumpama, geotermalnoj energiji, energetskoj efikasnosti, biomasi, skladištenju sunčeve energije, skladištenju uglјen-dioksida, optimizaciji solarnih instalacija, prilagodlјivim fasadama…

koktel

Sledeći kongres

52. Kongres i izložba o KGH 
1–3. decembar 2021.

O nama

Najveći kongres o klimatizaciji, grejanju i hlađenju u ovom delu Evrope koji se bez prekida održava 52 godine.

Pratite nas:

 

Kontakt

Za više informacija o
52. Međunarodnom kongresu i izložbi o KGH,
javite se na:
  office(a)smeits.rs
  +381 11 3230 041
  +381 11 3231 372
  Kneza Miloša 7a/II,
11000 Beograd, Srbija